Поштоване колеге,

Позивамо вас на Скупштину репрезентативног удружења у култури Удружења кореографа народних игара Србије која ће се одржати 23.05.2021. у великој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска улица број 8 у Београду са почетком у 10:30 часова. Поред редовних тема и извештаја о раду УКНИС-а биће одржан и

Округли сто са темама:

1. Предлог иницијативе за измене и допуне Закона о култури

2. Предлог иницијативе за Дан Традиције, Српског јединства, Слободе, Националне заставе.

3. Предлог иницијативе за допуну плана и програма рада музичких школа – изворном народном музиком

По завршетку редовног рада Скупштине уследиће додела Лиценци усклађених са правилноком Репрезентативног удружења у култури од 13.06.2020.

Седница Скупштине ће бити одржана у Дечијем културном центру Београд, Таковска 8 11000 Београд. Седници могу присуствовати сви чланови Удружења, а право гласа имају чланови који су измирили чланарину. Сви остали могу присуствовати и узети учешће у дискусији.

Молимо све чланове да измире чланарину за 2020. годину како би стекли услов за добијање усклађене лиценце са правилноком Репрезентативног удружења у култури од 13.06.2020.

Молимо све чланове да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије и на скупштину дођу у периоду од 10 до 10:30 часова и приступе регистрацији носећи заштитне маске.

Сходно изузетној важности за опстанак струке као и читавог аматерског покрета очекујемо присуство свих чланова као и релевантних удружења и институицијама Због специјалних здравствених мера молимо вас да обавезно потврдите присуство Скупштини на e-mail uknis@uknis.rs

* * *

Од јуна 2020.године УКНИС је испред Министарства Културе и Информисања донео:

Правилник о поступку за утврђивање статуса самосталног стручњака у области културе – Истраживач у области нематеријалног културног наслеђа!

УКНИС омогућује да пензионо, инвалидско и здравствено осигурање плаћају самостални стручњаци у области културе који се налазе у евиденцији и изјасне се да своје обавезе измирују преко УКНИС-а.

Очекује се да самостални стручњаци у области културе могу убудуће остваривати своја права преко органа локалне заједнице, ако се за то буду издвајала буџетска средства. То је ”битка” пред нама.

Очекујемо Ваше захтеве

За више информација . . .

* * *

Покажимо колико нас има и какво небројено благо чувамо,

Ми, који предводимо ансамбле, оркестре и групе певача, огромне армије деце, младих и свих чувара традиције

Попуните анкету о ансамблима

* * *

Јединственом претрагом можете пронаћи сабрано стваралаштво великана струке, али и младих стваралаца, попуните анкету о кореографијама које чувате и кореографима који су их стварали

* * *

Будите носилац звања СТРУЧЊАК У КУЛТУРИ, пронађите и аплицирајте за припадајућу лиценцу

* * *